|
Post by Joseph Goebbels on Nov 10, 2009 20:58:11 GMT 2
Mikor megtudja a nő, hogy mi történt férjével, lerogy az egyik közeli székre és megremeg néha a teste, de nem sír fel, igyekszik csendes maradni a kislánya miatt. Hangos szipogás mindenesetre hallatszik. - Anya, minden rendben? - jön ki a kislány, maga után vonszolva szinte a földön Andredot, aki zavartan vigyorog Hasselékre. Ő megpróbálta visszatartani a kislányt, ennyi tellett tőle. - Igen... csak... megfáztam - kénytelen hazudni az édesanyja, majd a katonákra néz, utána szól, hogy menjen csak játszani vissza a kislány. - Szóval... meg... el... elment - közli homályos tekintettel. - Mindig is fűtötte a hazafias vágy és sok barátja akadt. A maffiánál is. Ők tették? Köszönöm, hogy szóltak - felkel és megöleli Hasselt. - Mi a második dolog? - akarja tudni.
|
|
Crutzfield Hassel
2. szintû / 8 pont
N?met katona
A 27. harckocsiz? (B?NTETŐ) ezred mesterl?v?sze Gefreiter rangban.
|
Post by Crutzfield Hassel on Nov 10, 2009 21:08:02 GMT 2
Hassel komoran megöleli a nőt. -Nos, a barátom sajnos nem beszél olaszul... - mondja halkan Steff. - A másik dolog az az, hogy mivel a férje volt az összekötőnk és tekintve a veszteséget, így azt gondoltuk hátha mesélt valamit. Kis információ is elég, a lényeg annyi, hogy ne kelljen hiába meghallnia. Hassel az ölelést abbahagyva, a fegyverét felkapva az ajtóhoz ugrik, a Légiós is ugyanezt teszi, Paul pedig az ablakhoz ugrik. -Kérem ne sikítson... - ad utasítást a nőnek Steff.
|
|
|
Post by Joseph Goebbels on Nov 12, 2009 17:27:07 GMT 2
Hasselék kinéznek az ablakon, semmi szokatlan. Egy biciglis teker el lelkesen a ház előtt, két öreg néni sétál ráérősen tova, busz robog el az úton. Minden csendes, békés. - Nem tudom - gondolkodik el a nő. - Giseppe mindig is a fellegekben járt, ha Olaszországról volt szó, meg furcsa barátokat szerzett. Részben ismerőse a maffia egyik embere, El Juarez de la Pena, de azt hiszem voltak nála - néz fel a katonákra. - Giseppét ismerve ilyen ügyben biztosan felkereste őt. Szóval ez kihúzva. Nyanyo Sedréz is barát kategóriába sorolható, de vele vigyázzanak. Nyanyo Sedréz olasz drog báró és magam se tudom, hogy Giseppe hogyan tudott vele kommunikálni, mikor semmi köze hozzá. A férjem arany ember, nem drogozik, cigi az van és alkohol is, de mérsékletben. Egyáltalán nem értem eme ismeretséget hát a báró és közte. Mindenesetre megvan és a lényeg az, hogy talán úgy lehet bebocsájtást nyerni hozzá, ha viszel valami értékeset. Hiszen tudják... a bárónak kedveskedni kell: viszel, bemehetsz, nem viszel, meghalsz. A báró pedig egy híres és előkelő ember Olaszországban, gyakran szerepel televíziós műsorokban, közkedvelt figura, a nép is szereti. A rendőrség pedig nem tesz semmit, gyanítom, hogy jó pár a báró emberei, le vannak fizetve. Tehát tőle kérdezhetnek, de csak óvatosan. Van egy igaz barátja Giseppének, Pedro Juanito Meskez, aki mindenes figura. Úgy értem, ha kérsz tőle egy tűből és pár szögből egy traktort, ő elő teremti a semmiből! Direkt hoztam fel ilyen abszurd példát, hogy értsék. Pedro nagyon ügyes alak és sok mindent elő tud teremteni, valamint nagyon ismeri a várost és remek tolvaj hírnevében áll. A rendőrség meg bottal üti a nyomát. Van egy bandája, úgy hívják magukat, hogy "Azzurro del mare", vagyis Kék tenger. Tőle is kérdezhetnek - elhallgat a nő és várja a reakciókat.
|
|
Crutzfield Hassel
2. szintû / 8 pont
N?met katona
|
Post by Crutzfield Hassel on Nov 12, 2009 17:38:22 GMT 2
Mután a nő befelyezte a katonák még mindíg a helyükén állnak. Steff lefordítja a szöveget és Paul parancsára vár. Paul a kezével Hasselre mutat akinek a füle az ajtón van. -Hassel, a parancsodra várunk... - mondja Paul hallkan. -Értem, ideje lesz elkezdeni keresni őket, kiket is mondott? -El Juarez de la Pena, Nyanyo Sedréz és legvégül Pedro Juanito Meskez. - mondja a Légiós. - Én amondó vagyok először tegyük rendbe a drogbárót. -Szerintem is az lenne a legjobb. - mondja Steff. - De nem én döntök. Tesó, szerinted? -Mivel ez a Pedro Juanito Meskez elvileg mindenes és ismeri a járást a városban. Így őt kellene először megkeresni... - mondja kis gondolkodás után Paul. -Nos, akkor szerintem menjünk oda. Andredo! - kiállt Hassel. - Idelye indulnunk! -Hölgyem köszönjük a segítségét, de még egy kérésünk lenne. - mondja Steff. - Meg tudná mondani, hogy merre találjuk Pedro Juanito Meskezt? -Itt vagyok, merre menjünk? - szalad, pontosabban "robban" ki az ajtón Andredo...
|
|
|
Post by Joseph Goebbels on Nov 12, 2009 17:43:54 GMT 2
- Igen, a belvárosban a tizenötödik kerületben van egy elhagaytott telep, tele roncsokkal, szeméttel. A kerület szeméttelepe. Ott lesznek, de nem tudom... lehet Pedro ügyes, meg rendes is általában, azért az idegeneket nem biztos, hogy szereti. Mindenesetre ez a fiú - mutat Andredora -, ha ismeri picit is a várost, oda talál. Azt beszélik, hogy a tolvajok helyét eddig senki nem találta meg. Pedig a szeméttelep nem nagy. Sok szerencsét! Köszönöm, hogy elmondták! - és ismét elhomályosul a nő tekintete, kiengedi a katonákat és becsukja az ajtót és elmegy gyászolni. - Végre! - szól Andredo. - Azt se tudtam mihez kezdjek, olyan kínos volt az egész. Szeméttelep? Rendben, tudom az utat és hallottam is Pedroról, sőt egyik emberével suliban össze is futottam. Jó fejnek tűnnek, remélem így könnyebben léphetünk velük kapcsolatba. Gyertek! - szólt Andredo. Elindultak, lassan maguk mögött hagyták az utcát és Giseppe házát és a feleségét. Ismét buszra szálltak és utazni kezdtek.
|
|
Crutzfield Hassel
2. szintû / 8 pont
N?met katona
|
Post by Crutzfield Hassel on Nov 13, 2009 16:41:56 GMT 2
Paul és Steff a buszon arról beszélgettek, hogy miként kell elkészíteni a finom bordaszeleteket, de képtelenek megeggyezni a fûszerezésben. A Légiós éppen az ablakon bámul kifelé és cigarettát sodor. Hassel a kis sárga lövésznaplóját nézi. A dátumok mellett ott van a név is, továbbá ott van egy fotó is a lelõtt emberrõl. Ezzel is csak annyit akar elérni, hogy tisztességes sírjuk legyen... Andredo Hassel mellett áll és a könyvecskét nézi. Néha füttyent egyett elismerésként. A város másik felében leszálnak a buszról és Andredot követve egy szeméttelepre lépnek be. Steff és Paul a beszélgetést abbahagyva fegyverüket csõre töltik. A Légiós Hassel mellett sétál, rossz elõérzete van. Túlságosan jó célpontot nyújtanak. Steff hirtelen elõrerohan és legugol. Valamit matat. -Mit találtál, te anyaszomorító? - kérdi Paul tetvéries szeretettel. -Asszem találtam egy bejáratot. - hallatszik a hangja. - De nem bírom kinyitni... -Állj el onnan! - kiállt oda Hassel. - Ha valaki olyan lát meg akinek a kezében fegyver van szétlõheti a fejed... Steff feláll és megfordul, a szemében a csalódottság és a düh keveréke tükrözõdik. Elmosolyodik. -Ne mosolyogj... - mondja a Légiós miközben mindenhova néz ahova õ elbújna. Megakad a szeme valamin. - Hassel, gyere velem. Ti maradjatok itt és bújjatok fedezékbe... Hassel elindul a Légiós után. Andredo kérdõen néz Steffre aki int, hogy menjen oda közéjük. Hassel meglátja, hogy a Légiós miért hívta õt. Egy kisebb géppuskafészek van kialakítva az ajtóra nézve kialakítva. Benne egy elsõ világháborús géppuska van felállítva.
|
|
|
Post by Joseph Goebbels on Nov 13, 2009 18:53:59 GMT 2
Megnézik maguknak a veszély forrást, de mielőtt bármit tehetnének, valaki elkáromkodja magát olaszul. - La vita di sangue, questi chi diavolo? (Kurva élet, ezek meg kik a faszok?) - Il cazzo lo sa, ho colpito il leader di suono. (Tudja a fasz, megyek szólni a vezérnek) - Tutti i diritti. fermarci qui, se volete uno buono! (Rendben. álljatok meg ott, ha jót akartok!) - hirtelen ez a beszélgetés zajlik le elég hangosan ahhoz, hogy hallják a németek. Vagy talán direkt így, hogy feltűnjön nekik, látták őket? Steff fordít gyorsan, majd mindenki vár, mindeközben, hogy nyomatékosabbá tegyék a helyzetet a német katonák előtt, fegyverek töltődnek csőre, zárak kattannak és halálos csend borul a tájra. Ahogy a Légiós körbe néz, megböki Hassel vállát, majd Paul nyög egyet és így suttog. - Na, most vagyunk szarban - nem véletlen mondja, ugyanis a leglehetetlenebb helyekről éber lövészek fegyver csöve kandikál ki és legalább harmincan vannak. Úgy látszik valamiért készültségi állapotban lehettek, vagy csak ennyi őrt állítanak a telep védésére, kitudja. Csend honol és talán Hassel jobban tenné, ha várna.
|
|
Crutzfield Hassel
2. szintû / 8 pont
N?met katona
|
Post by Crutzfield Hassel on Nov 13, 2009 18:56:46 GMT 2
-Steff, kérdezd meg rágyújthatok-e egy cigire... - ad utasítást Hassel. Ha engedik rágyújt, ha nem akkor csak leül és vár. A helyzet túlélésre alkalmatlan...
|
|
|
Post by Joseph Goebbels on Nov 13, 2009 19:02:20 GMT 2
- La maggior parte - jön a felelet a géppuska fészekből, vagyis igen. Tehát rágyújthat Hassel. Negyed óra várakozás után valahonnan hátulról érkezik egy fiatal, jóképű olasz fiatalember. Szőke haja és kék szeme van, egyszerű ruhát hord, kezében pedig olasz géppisztoly pihen. - Oh, Lam, i soldati tedeschi! abbiamo proposto di vento su questo fratelli? non c'era una squadra tedesca ancora qui, come si deve frugare nella spazzatura. c'è qualche motivo di sicuro, che si è venuto qui. (Na, lám, német katonák! mi szél hozott erre testvérek? nem volt még itt német csapat, hogy turkáljon a szemétben. biztos nyomós okotok van, hogy ide jöttetek.)
|
|
Crutzfield Hassel
2. szintû / 8 pont
N?met katona
|
Post by Crutzfield Hassel on Nov 13, 2009 19:08:37 GMT 2
Steff fordít. -Nos, mi csak valami kis dolog miatt jöttünk. - kezd bele Hassel. - Az a kis dolog pedig egy kis információ a vezetőtöktől eltűnt csecsebecséről. Mivel ahogy elnézem, - int körbe Hassel - hogy nem biztos a túlélésünk, így reménykedem az olasz vendégszeretetben. Egy szál cigarettát? - nyújt feléje egy dobozt a német. Steff és Paul idegesen méregeti az olaszokat. Hassel enm szól nekik, hisz ők sem őrültek. Varsó után csak nem fognak meghallni. A Légiós Hassel jobbján állva szívja a cigarettályát.
|
|
|
Post by Joseph Goebbels on Nov 13, 2009 19:15:08 GMT 2
- Aha, értem - feleli Pedro és ami meglepetést okoz a katonáknak, hogy tökéletes németességgel. A lövészek némelyike izeg-mozog egyet rejtekhelyén, a háttérben pár csapat rendezi a sorát, csapat mozgások, majd csend. Lehet eléggé idegesítő ez Hasselék számára, de ez van. - Kösz, jöhet. Úgy is feszült a helyzet - elveszi, szájába dugja és miután valaki meggyújtotta neki, jólesően szívja. A füstöt szépen, hosszan kiengedi és kiveszi a szájából, kezében forgatja a cigit és egy picit a mocskos talajra bámul. - Elmondanátok végre ki küldött titeket ide? - kérdi pár perc csend után. - Ide tényleg csak olyanok jönnek, akik tudják, hogy itt vagyunk. Ti nem tudjátok. Lerí rólatok. Aztán mondjátok el azt is pontosan, hogy mi kéne. És kiderül mi lesz.
|
|
Crutzfield Hassel
2. szintû / 8 pont
N?met katona
|
Post by Crutzfield Hassel on Nov 13, 2009 19:20:12 GMT 2
-Akkor legyen. - vesz mély levegőt Hassel. - De nem lessz rövid mese. - elmondja az eddig történteket, Giseppe halálát. Az ejtőernyős landolást, a mesterlövészpárbajt és a többit is. A németek Hasselre és az olaszra egyformán furcsán néznek. Nem gondolták volna, hogy a társuk normálisan is képes beszélni. És ami fontosabb az olasz némettudására is meglepődnek. Miután a mesét befelyezte: -Lenne még egy kérdésem. Honnan tud ilyen jól németül.
|
|
|
Post by Joseph Goebbels on Nov 13, 2009 19:28:42 GMT 2
Pedro csendben álldogálva hallgatja a sztorit, közben cigizik. Az emberei a háttérben érdeklődve figyelik a csevegést, a géppuskafészek kezelői és lakói felvont szemöldökkel bámulnak, a lövészek picit lejjebb engedték fegyvereiket, de, ha kell, egy szempillantás alatt reagálnak és az biztos, hogy lövésük halálos lesz. Rögtön észre lehet venni Pedron, hogy Giseppe neve említésére villan egyet a szeme és egy sötét árny átsuhanását vehetik észre Hasselék a fickó arcán, mikor arról esik említés, hogy Giseppe darabokra robbant. Rövid csend borul az emberekre, majd utána megszólal Pedro egy sóhajtás kíséretében. - Francba. Giseppe a legjobb haverom volt. Általános suli óta együtt lógtunk. De én az utcai életet választottam nagyon hamar, ő meg rendesen élte életét... kár érte. Felesége remélem nem borult ki nagyon. Hm, érdekes történet. A mesterlövészt nem tudom hova tenni. Talán azoknak az embere volt, akik elpróbáltak kapni titeket a gyárnál. De ő csak tisztességes párbajra vágyott. Mindig akad pár ilyen magányos balfasz, akik leszakadnak egységüktől és a saját fejük után mennek. Ja, a német tudás... őseim közül az édesanyám német. - Nos, akkor halljátok a mi történetünket. Az egyik legnagyobb tolvaj banda vagyunk, a másik meg a Fejedelmek. Felosztottuk egy időre a várost magunk között, de mostanra már annyira megerősödtünk, hogy elkerülhetetlen egy klán háború. A lövészek is azért vannak itt ennyien, mert várják a Fejedelmek hadát, hogy bezúduljanak. Van még jó pár emberünk, de nem tudom mennyire lesz elég. Ha segítetek, akkor én is fogok utána nektek. Mussolini cucca meg le van szarva most. Sokkal nagyobb problémám van. Utána ráérünk azzal is foglalkozni.
|
|
Crutzfield Hassel
2. szintû / 8 pont
N?met katona
|
Post by Crutzfield Hassel on Nov 13, 2009 19:34:07 GMT 2
-Nos, úgysem sietünk. - mondja mosolyogva Hassel. - Az embereim pedig vérre szomjaznak. A Légiós elmosolyodik és megpaskolja a fegyverét. Steff ilyedten tekint körbe és csak bólint. Paul meg elröhögi magát. A németek egymásra néznek mosolyogva és bólintanak Hasselnek. -Szerintem te is láttad, benne vagyunk. Tudsz fegyvert adni Andredonek? A testvérét akarja megbosszúlni.
|
|
|
Post by Joseph Goebbels on Nov 14, 2009 13:24:31 GMT 2
- Remek! - csapja össze tenyerét Pedro. Int egyet, mire valaki egy térképet hoz ide, Pedro pedig egy régi, 1800-as évek beli olasz autó motorháztetőjére teszi azt és mutogatni kezd. - Ezen a területen lesz a csata. Ez a négyes és ötös utca, közte rengeteg négy emeletes ház, ide fogjuk állítani a lövészeinket, hogy aprítsák a másik bandát. Ők kétszer annyian vannak, mint mi, ezért is volt elkerülhetetlen a háború. Mi vagyunk ötszázan, ők meg ezerötszázan. Úgy gondoltam, ha van nálatok mesterlövész, az menjen fel az egyik panelba és segítse lövészeinket. Csak kevés tapasztalatuk van. Valamint a többi németet is szétosztanám az egységeinkre, jó magam a Tenger csapattal megyek. Felosztottam embereimet. Öt nagy csapat lesz. A Tenger (1), az Azúrkék(2), a Nap(3), az Ég(4) és Pizza(5) - röhög a végén. - Nos, a Tenger kapja a négyes utcát, hogy a végét, ami ide torkollik a szeméttelepre, elzárja és felvegye a harcot a betóduló Fejedelmekkel. Van pár géppuska fészkünk, ezeket felállítjuk. Az ötös utcára viszem a Pizza csapatot, de náluk is célszerű néhány lövészt állítani a házakba. Az Azúrkék lenne az előőrs, messze a két utca előtt verné fel tanyáját és elrejtőznének bokrokban, meg egyéb helyeken, hogy mikor már mindenki bejött, hátulról elkapják őket. Nap és Ég pedig itt marad a szeméttelepen védeni. Mit szóltok? - pillantott fel a térképről és várt.
|
|
Crutzfield Hassel
2. szintû / 8 pont
N?met katona
|
Post by Crutzfield Hassel on Nov 14, 2009 18:07:01 GMT 2
Hasselék figyelmesen hallgatják az olaszt. Mikor az végzett így szól Paul: -Mivel harci tapasztalatotok szerintem nincs túl sok, így én segítek neked... - mutat a főnökre. - És a terv. Hát, nem azt mondom, hogy rossz, de a lövészeket ne egy helyre pakold be. Inkább szétszórva kettesével. Melléjük egy géppuskás aki őket fedezi. Ugyanis, ha... -Ha hátbakapják őket akkor nincs esélyük az önvédelemre. - vág bele Paul szavába Steff. - Továbbá a géppuskafészkeket nem egy helyre kellene bepakolni, hanem minimum egy-kettő kell a lövészek alá is. -Velem ki fog jönni? - kérdi hirtelen Hassel. - Mert egyedül nem megyek 1500 ellenség ellen... -Majd kisérlek mon ami. - mondja halkan a Légiós. -Ha nem baj akkor mi keresünk is magunknak helyet. Merről jönnek majd? Illetve jöjjenek a lövészeid velem és annyi géppuskás ami elég lesz 2 lövészenként.
|
|
|
Post by Joseph Goebbels on Nov 14, 2009 18:29:33 GMT 2
Pedro figyel, kalkulál, majd bólint. - Igazatok van, így sokkal jobb - oda int magához pár embert és olaszul elmagyarázza nekik a helyzetet, ők bólintanak és elrohannak. Nyomban ide tódul jó pár száz ember, a csapóajtóból is kimásznak sokan. - Nos, akkor rendezzétek soraitokat és mehetünk - szól olaszul és németül, majd miután egyesültek a csapatok, elfoglalják a helyüket a németek javaslata szerint. Hasselék helyet keresnek valahol szétszórva, több kupacban és mindenki csendben várakozik. Az utcánál semmi nem mozdul, mindenki eltűnt, lehet a lakosok tudnak a dologról és elmentek, amíg a buli tart. Kis idő múlva megremeg a föld, ahogy ezerötszáz talp csapódik annak és már messziről látni, hogy katonás léptekben jönnek a Fejedelmek. De lőtávolságon kívül megállnak, majd rendezik ők is soraikat. Egy lövész osztag leguggol és vár. Nem történik semmi azon kívül, hogy a többiek meg eltűnnek Hasselék szeme elől. A lövészek lő távolon kívül nyugodtan guggolnak.
|
|
Crutzfield Hassel
2. szintû / 8 pont
N?met katona
|
Post by Crutzfield Hassel on Nov 14, 2009 18:40:44 GMT 2
Hassel az egyik épület tetején fekszik és a távcsövében keresi a legmagasabb rangú tisztet. Mivel rangjelzést nem lát így azt keresi aki parancsokat osztogat. Meg is találja. -1700 méter... Lőtávon kívül... - mondja halkan a Légiós. - Szólok rádión, hogy a mi lövésünkre várjanak a lövészek. - nyúl az adóért. Elmondja a szituációt. Reményei szerint mindenki megkapja a parancsot.
Paul az olasz "hadvezérrel" áll és távcsövön figyel. A Légiós kérésére ránéz az olaszra.
Ha közelebb jönnek annyira, hogy elkapja az olaszt akkor lelövi, ha nem akkor vár. De semmi esetre nem mozdul el. Steff egy géppuska mögött fekszik és vár. Neki külön rádiója van Hasselékhez, így a parancs értelmében vár.
|
|
|
Post by Joseph Goebbels on Nov 14, 2009 18:44:25 GMT 2
Az olaszok eltűnnek, a parancs lehet az volt, hogy visszavonulás, vagy csapatmozgás a háttérben, legalábbis Hasselék lehet így értelmezik, mivel valóban csak egy kisebb lövész csapat guggol kényelmesen kint a szabadban, mintha gyakorlatoznának. Fegyvereik csendben és komoran merednek a házakra, de nem történik semmi. Mindenki feszülten várakozik és figyel, az ellenséges bandát pedig, mintha a föld nyelte volna el. A lövészeket leszámítva, akik tizenöten vannak kint és direkt lő távon kívül, senki nem látható.
|
|
Crutzfield Hassel
2. szintû / 8 pont
N?met katona
|
Post by Crutzfield Hassel on Nov 14, 2009 18:51:27 GMT 2
Hassel hirtelen elhatározásból oldalra fordul. -Azt a rohadt... - csúszik ki a száján és már emeli is a fegyverét. Egy hangos dörrenés és egy olasz fej nélkül esik össze. - Oldalról önnek, a rádión továbbítsd! A Légiós már kapja és a ketyerét és küldi az infót. Hassel eközben másodpercenkét lő. "Öt lövés, tárcsere... Az szép, már nőket is? Ezek nem normálisak..."
Steff felrántja a fegyverét és mutat az egyik olasz társának, hogy maradjon és figyelje az olaszokat a túloldalon. Ő elrohan bal oldalra és a fegyverét jóformán még le sem támasztotta amikor elkezd darálni. Az ellenség első sorai ott buknak méterekre elötte. Végre a lövészek is akcióba lépnek, de többségük csak a lőszert pazarolja...
-Ez így nem jó! - kap a fegyveréért Paul és 3-5 olaszt lyukaszt át. Tárat cserél és elrángadja onnan az olaszt.
|
|