|
Post by Schiller von Fokker on Jul 13, 2008 14:40:19 GMT 2
Én szerintem a háború legjelentősebb személlye Heinz Guderian volt, hisz az ő Blitzkrieg taktikája nélkül a háború el sem kezdődhetett volna. Személyisége miatt viszont Göringet hellyezem első helyre, hisz ő, egésszen öngyilkosságáig hű maradt a Führerhez.
|
|
|
Post by Michäel Schneider on Aug 11, 2008 20:43:00 GMT 2
Érdekes kis topic
Nos nekem személy szerint a kedvenc figurám egyértelműen Erwin Rommel tábornagy!Elképesztő egyéniség aki a kevésből is sokat tudott kihozni.El-alamein előtt még az angol katonák is ő csodálták nem hiszem,hogy sok példát tudtok mutatni hasonlóra a történelemben.Szerintem Hitler élete legnagyobb hibáját követte el amikor öngyilkosságra kényszerítette.A háborút ő sem tudta volna megnyerni de,hogy a Szövetségesek jobban megszenvedtek volna az is biztos!
|
|
Walter Rall
2. szintû / 8 pont
N?met katona
N?met g?ppusk?s.
|
Post by Walter Rall on Feb 26, 2009 18:43:55 GMT 2
Ha személyes véleményeknél tartunk, nekem személyesen Szálasi Ferenc a kedvencem. Ok: Mindvégig kitartott amellett amiben hitt, még a börtön se törte meg és az se hogy a hatalom folyton csak keresztbe tett neki.(Csak 6 könyvet olvastam életéről és mozgalmáról.) Ráadásul, úgy vélem mondásai melyek szállóigéve váltak a mai napig érvényesek lehetnének(lásd "Inkább hős, egy pillanatig, mint rabszolga egy életen át.","Ahol rendetlenség a törvény, a rendcsináló a lázadó.","Egy mozgalom soha ne legyen szalonképes. Maradjon mindenkor egészségesen durva, erős, megnemalkuvó. Mozgalom indulhat ki szalonból, de sohase tér oda többé vissza. Megalkuvó mozgalom vagy forradalomba visz, vagy pedig kényelmes kormányellenzék lesz.")
Aztán az 40000 magyar és német katona akik február 13-án(vagy 14-én?) kitörtek a szovjet által körbefogott budai várból ezáltal a lehetetlent megkísérelve(köztük volt a Lajtabánság és a Rongyosgárda megalmodója Prónay Pál bán is 70 évesen) ráadásul úgy hogy 3 naipg nem ettek.
Na és persze a híres német pilóták így megy úgy. Ott van a magyar Puma hadosztáyl mely 12 messzerrel okozat a galibát az angoloknak, melyeknek a fele általában nem működött és szervizben volt.
Lehet engem szidni, de csak is priviben vagy msnen, és nem itt mert ez a topik nem erre való.
|
|
|
Post by Bernard Law Montgomery on Mar 31, 2009 17:18:33 GMT 2
Érdekes téma... Nos, nekem a kedvenc kulcsfigurám az nem más mint a karakterem is egyben, azaz Bernard Law Montgomery. Indok: Ő egy olyan karizmatikus egyéniség volt, aki mint tudjuk le tudta győzni Rommelt, méghozzá a kitűnő pszhikai hadviselésével. Ráadásul minden egyes támadását is ugye a lehető legrészletesebben, mindenre gondolva tervezte meg. Mint írtam képes lett volna akár az utcán álló 30 emberből is egy nagyon jó kis szakaszt képezni. És nem utolsó sorban lesz**ta, hogy mit gondolnak róla és bátran beszólt akár Churchillnek is nem kevésbé számolva a következményekkel.
Szerintem ő egy igazi vagány volt, aki nemhogy Rommelt legyőzte észak-Afrikában, hanem a német erőket Normadiában is megfutamította. Nem hiába lett előléptetve Tábornaggyá.
Ha valaki nem ért velem egyet, é ennek hangot is akar adni, akkor az keressen fel pm-ben...
|
|
Crutzfield Hassel
2. szintû / 8 pont
N?met katona
A 27. harckocsiz? (B?NTETŐ) ezred mesterl?v?sze Gefreiter rangban.
|
Post by Crutzfield Hassel on Apr 30, 2009 21:34:05 GMT 2
Egyértelmû! Porta!!!!! Pici!!!!!!!!! De nincs sorrend köztük, eccerûen nem tudnék sorrendet feltenni . Meg szintén sorrnd nélkül: Papa!!!! Légiós!!!! Heide is talán.... ... . Meg a többiek a 27. harckocsizó ezredbõl Sven Hassellel együtt!!!!!!!!!!!!!!!! És ugyan õk aligha nevezhetõk kulcsfigurának , de nekem õk a keeedddveeenceeeiiiiimmmm!!!!!!! Áhhhh, egy olyan ember akinek ezek a kedvencei Istenem re mondom ekkora mákot soha nem fogok kapni mégegyszer.
|
|
|
Post by vitéz Nagybányai Horthy Miklós on Oct 22, 2009 15:33:45 GMT 2
Teljesen meglepő módon vitéz Nagybányai Horthy Miklós mellett tenném le a voksom. Bár a világtörténelem szempontjából jelentéktelen figura, a magyar történelem igen fontos alakja. Horthy véleményem szerint nagyszerű politikus volt, az egyetlen az elmúlt ötven évben. Az Osztrák-Magyar hadiflotta utolsó parancsnokaként sikeresen törte az antant orra alá a borsot, és az, hogy a leamortizálódott flottát támadásra fel tudta használni bizonyítja a szervezői képességeit. Nevéhez fűződik a kommunista puccs bukása utáni rendcsinálás (amit a pártállami történetírás hazug módon fehérterrornak bélyegzett), az ország teljes újjászervezése. Úgy lett az ország kormányzója, hogy egyáltalán nem a hataloméhség vezette, és igyekezett az országot a konszolidálódás irányába terelni. Erre szolgált a kétkamarás Parlament, és az, hogy Bethlen szabad kezet kapott az ország rendbetételére (nyílt szavazás elfogadása). Horthy alatt ismét magára talált az ország, és fejlődésnek indult. Neki meg volt a mersze ahhoz, hogy csak az ország érdekeit tartsa a szeme előtt. Hitlernek is rengeteg alkalommal mondott nemet, mivel az akaratának kiszolgálása sokszor nem volt összeegyeztethető a magyar érdekekkel. Alatta valósult meg a többnyire békés revízió is(már persze a szlovák-magyar háborút, és a Délvidék visszacsatolását kivéve). Természetesen neki is voltak hibái, mint ahogy mindenki követ el hibákat az élete során. Ezek közé azonban nem lehet besorolni pl. a Szovjetunió megtámadását vagy a zsidótörvényeket, hiszen ezek abban a korban, amikor Németország nyerésre állt minden fronton, teljesen logikusak voltak. A legnagyobb hibája, amit én annak érzek, a kiugrási kísérlet volt. Horthy a lehető legrosszabb megoldás mellett döntött. Hiszen vagy a románok előtt kellett volna az oroszok mellé állni, vagy a végsőkig kitartani a németek mellett, hiszen az oroszok ekkor már nyilvánvalóvá tették, hogy az ország egyetlen négyzetkilométert sem tarthat meg azokból a területekből, amit a történelmi szerencsés helyzet egy rövid időre visszajuttatott. Na azt hiszem dióhéjban ennyi
|
|
|
Post by Samayui Matsuka on Oct 22, 2009 19:50:36 GMT 2
Erwin Rommel egy zseni volt, Nagumo Chuichi szintén, bár ő Midwaynél nagyon benézte. Aztán Yamashita még, Szingapúrban nem volt rossz húzása, minden lépése indokolt volt és helyes!
Ők a kedvenceim, na meg persze Porta, Albert, Barcelona, Papa, Pici, Sven, a Légiós, Gregor és még a többiek, de Heide? - NEEEM!
|
|
|
Post by Samayui Matsuka on Oct 22, 2009 19:52:11 GMT 2
Valamiért Yamanutsának írja a Yamashitát pedig én modifyoltam
|
|
|
Post by Samayui Matsuka on Oct 22, 2009 19:53:10 GMT 2
Mér írja azt, hogy Yamanutsa, én *jamashitára* gondolok (azért írtam így, hogy ne írja át yamanutsára...
|
|
|
Post by Samayui Matsuka on Oct 22, 2009 19:54:32 GMT 2
|
|
|
Post by Joseph Goebbels on Oct 22, 2009 23:08:11 GMT 2
Egyértelmû! Porta!!!!! Pici!!!!!!!!! De nincs sorrend köztük, eccerûen nem tudnék sorrendet feltenni . Meg szintén sorrnd nélkül: Papa!!!! Légiós!!!! Heide is talán.... ... . Meg a többiek a 27. harckocsizó ezredbõl Sven Hassellel együtt!!!!!!!!!!!!!!!! És ugyan õk aligha nevezhetõk kulcsfigurának , de nekem õk a keeedddveeenceeeiiiiimmmm!!!!!!! Áhhhh, egy olyan ember akinek ezek a kedvencei Istenem re mondom ekkora mákot soha nem fogok kapni mégegyszer. , most néztem csak be ide .
|
|
Crutzfield Hassel
2. szintû / 8 pont
N?met katona
A 27. harckocsiz? (B?NTETŐ) ezred mesterl?v?sze Gefreiter rangban.
|
Post by Crutzfield Hassel on Oct 23, 2009 1:13:40 GMT 2
Áhhhh, egy olyan ember akinek ezek a kedvencei Istenem re mondom ekkora mákot soha nem fogok kapni mégegyszer. , most néztem csak be ide .
|
|
|
Post by vitéz Nagybányai Horthy Miklós on Oct 23, 2009 12:38:20 GMT 2
Csak én nem olvastam itt Hassel könyveket? Én nekem "csak" Leo Kessler és Joachim Peiper könyvek jutottak osztályrészül.
|
|
|
Post by vicomte on Jan 24, 2010 17:49:59 GMT 2
Nekem Eisenhower táboenok a kedvenvcem. Oka egyszerû: Kitünõ tábornok volt és nem egy német alá pörkölt.
|
|
|
Post by Claus von Stauffenberg on Jan 25, 2010 11:43:59 GMT 2
Nem csak Hassel könyveit olvasgatom, mostanság W.E.B. Griffin könyvei is a polcra kerültek. Ajánlom mindenkinek, negyon fordulatos, izgalamas könyv.
|
|