Post by Rühl Fresson on May 17, 2009 19:24:19 GMT 2
Név: Rhül Fresson
Nemzetiség: Német
Kor: 30
Nem: férfi
Születési hely:Berlin
Rang:közkatona
Rend avagy kaszt: szanitécFelszerelés: Egy géppisztoly, alapvetõ orvosi eszközök, morfium, gyógyszerek, egyenruha, vöröskeresztes rohamsisak, kulacs, lõszeres táska, csajka, vöröskeresztes karszalag.
Beszélt nyelv (ek):német
Elõtörténet:
Rhül Fresson már kisfiú korában utálta a háborút. Egyáltalán nem érdekelték a fegyverek és miegymás. Apja egy kis kórházban dolgozott és megpróbálta ezt a hivatást a fiával is megosztani. A kis Rhül sokáig inasként dolgozott a kórházában, aztán mikor apja meghalt átvette az üzletet. Anyja belehalt a szülésbe mikor õt világra hozta. Igaziból az volt a fiú álma hogy békésen megéljen és családapaként idõskorban meghaljon. De a háború ,,közbeszólt”:
A múlt:
Rhül Fresson- (visszaemlékezés) Igen aznap meleg volt az idõ és épp egy szállítmányt vártam a boltban, mikor berontott kettõ egyenruhás német tiszt és közölték hogy:
T- (elõvesz egy levelet és felolvassa) Figyelem, figyelem!(észreveszi hogy a kórházban csak egy orvos áll feltartott kézzel az elõtérben a pult mögött)
T-fiatalember a hazájának szûksége van magára!,azonnal várjuk az észak-Berlini katonai központban.
A jelen :
Az immár 35 éves Rhül Fresson (Immár képzett orvos) izgatottan, fészkelõdve ült a központ eligazító termében. És remélte tudását az emberiség javára fordíthatja.
Hirtelen kivágódott egy ajtó és 1 marcona ezredes lépett be.
Ezredes-Tiszteeeeelegj!!!!
Rhül Fresson-Igenis (rosszul sikerült haptákba vágja magát)
Ezredes- A megszólítás: Igen uram!
Rhül Fresson:Igen uram !
Ezredes- (leül egy székre)-No Ifjonc Szolgált már maga a seregben?
F- Nem uram!( kínosan feszeng)
Erre az ezredes int hogy leülhet.
E- mi volt azelõtt a hívatása?
F -jelentem...( közben az ezredes olvasgat 1 aktát)
E-Orvos volt itt az áll!
F-öhh noss Igen uram, valóban.
E-No akkor pont maga a mi emberünk!Maga lessz a fõ seregben a szanitéc!
F-Köszönöm uram!
E-ne nekem köszönje hanem a kapcsolatainak!
F-(Töri a fejét) (magában: ez mind szép és jó csak tudnám honnan vannak nekem a seregben kapcsolataim)
E-Nos ezzel megvagyunk( lassan feláll) azonnal menjen el a ruhatárban és az orvosi sátorba!(ezzel kimegy)
Rhül Fresson 1 ideig tanácstalanul álldogáll a teremben aztán meglátja a vele szembeni ajtót, mellyen ez áll,,Orvosi Sátor erre,,.
Rhül Fresson belépett óvatosan az ajtón és egy rövid megvilágított folyosón találta magát.Jobbra nyílt egy ajtó mellyen ez állt..Ruhatár,,-belépett.
Egy dohos füstös teremben találta magát a falak spenót zöldre voltak festve. A füst okozója egy 27 év körüli szikár testalkatú szemüveges ipse aki egy pult mögött áll mellyen ruhacsomagok vannak. Szúrósan ránézett az új fiúra(Fressonra) és megkérdezte:
Ruhatáros:Mi kéne jó ember? Az idegklinika egy tömbbel arrébb van.
Rhül Fresson-( végignéz fehér orvosi ruháján )-Nem kérem én szanitécnek való ruhát szeretnék. Tudja, nemrég jöttem.
Ruhatáros:Ja... (nevet karcosan, ami kis idõ múlva heveny köhögésrohamba megy át)Ja hát miért nem ezzel kezdted pajtikám?Nos itt van már minden (és átad Fressonnak egy ruhás csomagot és egypár bakancsot).
Rhül Fresson-Köszönöm uram.
R- Na eridj innen( szól tréfásan) Még sok dolgom van( azzal leül)
Rhül Fresson kilép megvizsgálja a csomagot , van benne: Egypár fehér zokni, terep gyakorló ruha, Vöröskeresztes szalag, és egy jó kemény színtén kereszttel megáldottXD rohamsisak.
Ezután benyit egy másik ajtón mellyen ez áll ,,Orvosi Sátor,,.
Meglepõdik mert innen rögtön egy fehér sátor ponyváján átt belép a úgynevezett helyre. egy asztal elõtt tábori széken egy orvos ül tábori széken, mögötte végeláthatatlan orvosi mûszer.
Orvos- Jó napot uram ,
F-Jó napot uram
O- nem is tartom fel magát csak átadom a mûszereit.Remélem tudja õket kezelni...
F-Igen uram!!!
O-Nekem itt ne kiabáljon!!! Nem vagyok süket!!!
F-Elnézést uram(közli halkan)
O-(végignéz Fressonon)-Úgy látom minden felszerelése megvan , márcsak a lõtérre nézzen el .
F-igen uram máris megyek...
(pár percel késõbb)
Rhül Fresson kint áll egy réten és a távolban elhelyezett céltáblákat nézi mellyeken több a lyuk mint maga az anyag.
Hirtelen odalép hozzá a hadtápos tizedes.
T-Tiszteeeelegj!
F-( tiszteleg)
T-úgy hallotta maga itt az új fiú, nosss sajnos csak ezt tudom adni: ( és a kezébe nyom egy Webley Mk VI. Revolvert)
F-Köszönöm uram!
T-(Nézi egy kicsit furán Fressont) -Nem is reklamál?
F-Nem uram! Egyébként is gyógyítani jöttem, és aseregben fõ az engedelmesség!
T-Na! Ezt nagyon jól látja (Bizalmasan megpaskolja a vállát)-Ilyen emberekre van szûkségünk a fronton!
F-Ohhh hhát köszönöm( rebegi alig halhatóan)
T-Nos Lõjjön vele párat ( mutat a pisztolyra)
Rhül Fresson odaáll az eggyik céltáblával szembe és éõ egymásután hármat( oda se néz).Mikor odapillant látja hogy egy golyó kivételével mindeggyik majdnem a céltábla közepébe ment bele.
T-(Hitetlenkedve) Ez maga volt?
F-Nem tudom biztosan de..
Ekkor hátulról megszólal egy mély hang:
... Én voltam-És a nevem Hassel a Büntetõ osztag mesterlövésze vagyok.
Ekkor egy domb mögül feláll egy álcahálóval letakart lövész egyenruhás fazon arany Marlboróval a szájában.
T-Jaj, hát maga az ! Örülök hogy újra látom!
H-ja én is.(mondja csak úgy cigivel a szájában)
F- Elnézést, ha nekem itt már nincs semmi dolgom akkor elmennék.
H-Szanitéc vagy kisember?
F-igen
(eközben Hassel és Rühl arrébb mennek egy nagy fenyõfa alá)
H-No, nembaj majd csak kezdünk veled valamit.(mondja meközben a száraz avarba dobja a még égõ cigicsikket)
F-ezek után hova menjek?
H-Maradj velem majd én segítek, hogy boldogulj ebben a piszkos háborúban....
Nemzetiség: Német
Kor: 30
Nem: férfi
Születési hely:Berlin
Rang:közkatona
Rend avagy kaszt: szanitécFelszerelés: Egy géppisztoly, alapvetõ orvosi eszközök, morfium, gyógyszerek, egyenruha, vöröskeresztes rohamsisak, kulacs, lõszeres táska, csajka, vöröskeresztes karszalag.
Beszélt nyelv (ek):német
Elõtörténet:
Rhül Fresson már kisfiú korában utálta a háborút. Egyáltalán nem érdekelték a fegyverek és miegymás. Apja egy kis kórházban dolgozott és megpróbálta ezt a hivatást a fiával is megosztani. A kis Rhül sokáig inasként dolgozott a kórházában, aztán mikor apja meghalt átvette az üzletet. Anyja belehalt a szülésbe mikor õt világra hozta. Igaziból az volt a fiú álma hogy békésen megéljen és családapaként idõskorban meghaljon. De a háború ,,közbeszólt”:
A múlt:
Rhül Fresson- (visszaemlékezés) Igen aznap meleg volt az idõ és épp egy szállítmányt vártam a boltban, mikor berontott kettõ egyenruhás német tiszt és közölték hogy:
T- (elõvesz egy levelet és felolvassa) Figyelem, figyelem!(észreveszi hogy a kórházban csak egy orvos áll feltartott kézzel az elõtérben a pult mögött)
T-fiatalember a hazájának szûksége van magára!,azonnal várjuk az észak-Berlini katonai központban.
A jelen :
Az immár 35 éves Rhül Fresson (Immár képzett orvos) izgatottan, fészkelõdve ült a központ eligazító termében. És remélte tudását az emberiség javára fordíthatja.
Hirtelen kivágódott egy ajtó és 1 marcona ezredes lépett be.
Ezredes-Tiszteeeeelegj!!!!
Rhül Fresson-Igenis (rosszul sikerült haptákba vágja magát)
Ezredes- A megszólítás: Igen uram!
Rhül Fresson:Igen uram !
Ezredes- (leül egy székre)-No Ifjonc Szolgált már maga a seregben?
F- Nem uram!( kínosan feszeng)
Erre az ezredes int hogy leülhet.
E- mi volt azelõtt a hívatása?
F -jelentem...( közben az ezredes olvasgat 1 aktát)
E-Orvos volt itt az áll!
F-öhh noss Igen uram, valóban.
E-No akkor pont maga a mi emberünk!Maga lessz a fõ seregben a szanitéc!
F-Köszönöm uram!
E-ne nekem köszönje hanem a kapcsolatainak!
F-(Töri a fejét) (magában: ez mind szép és jó csak tudnám honnan vannak nekem a seregben kapcsolataim)
E-Nos ezzel megvagyunk( lassan feláll) azonnal menjen el a ruhatárban és az orvosi sátorba!(ezzel kimegy)
Rhül Fresson 1 ideig tanácstalanul álldogáll a teremben aztán meglátja a vele szembeni ajtót, mellyen ez áll,,Orvosi Sátor erre,,.
Rhül Fresson belépett óvatosan az ajtón és egy rövid megvilágított folyosón találta magát.Jobbra nyílt egy ajtó mellyen ez állt..Ruhatár,,-belépett.
Egy dohos füstös teremben találta magát a falak spenót zöldre voltak festve. A füst okozója egy 27 év körüli szikár testalkatú szemüveges ipse aki egy pult mögött áll mellyen ruhacsomagok vannak. Szúrósan ránézett az új fiúra(Fressonra) és megkérdezte:
Ruhatáros:Mi kéne jó ember? Az idegklinika egy tömbbel arrébb van.
Rhül Fresson-( végignéz fehér orvosi ruháján )-Nem kérem én szanitécnek való ruhát szeretnék. Tudja, nemrég jöttem.
Ruhatáros:Ja... (nevet karcosan, ami kis idõ múlva heveny köhögésrohamba megy át)Ja hát miért nem ezzel kezdted pajtikám?Nos itt van már minden (és átad Fressonnak egy ruhás csomagot és egypár bakancsot).
Rhül Fresson-Köszönöm uram.
R- Na eridj innen( szól tréfásan) Még sok dolgom van( azzal leül)
Rhül Fresson kilép megvizsgálja a csomagot , van benne: Egypár fehér zokni, terep gyakorló ruha, Vöröskeresztes szalag, és egy jó kemény színtén kereszttel megáldottXD rohamsisak.
Ezután benyit egy másik ajtón mellyen ez áll ,,Orvosi Sátor,,.
Meglepõdik mert innen rögtön egy fehér sátor ponyváján átt belép a úgynevezett helyre. egy asztal elõtt tábori széken egy orvos ül tábori széken, mögötte végeláthatatlan orvosi mûszer.
Orvos- Jó napot uram ,
F-Jó napot uram
O- nem is tartom fel magát csak átadom a mûszereit.Remélem tudja õket kezelni...
F-Igen uram!!!
O-Nekem itt ne kiabáljon!!! Nem vagyok süket!!!
F-Elnézést uram(közli halkan)
O-(végignéz Fressonon)-Úgy látom minden felszerelése megvan , márcsak a lõtérre nézzen el .
F-igen uram máris megyek...
(pár percel késõbb)
Rhül Fresson kint áll egy réten és a távolban elhelyezett céltáblákat nézi mellyeken több a lyuk mint maga az anyag.
Hirtelen odalép hozzá a hadtápos tizedes.
T-Tiszteeeelegj!
F-( tiszteleg)
T-úgy hallotta maga itt az új fiú, nosss sajnos csak ezt tudom adni: ( és a kezébe nyom egy Webley Mk VI. Revolvert)
F-Köszönöm uram!
T-(Nézi egy kicsit furán Fressont) -Nem is reklamál?
F-Nem uram! Egyébként is gyógyítani jöttem, és aseregben fõ az engedelmesség!
T-Na! Ezt nagyon jól látja (Bizalmasan megpaskolja a vállát)-Ilyen emberekre van szûkségünk a fronton!
F-Ohhh hhát köszönöm( rebegi alig halhatóan)
T-Nos Lõjjön vele párat ( mutat a pisztolyra)
Rhül Fresson odaáll az eggyik céltáblával szembe és éõ egymásután hármat( oda se néz).Mikor odapillant látja hogy egy golyó kivételével mindeggyik majdnem a céltábla közepébe ment bele.
T-(Hitetlenkedve) Ez maga volt?
F-Nem tudom biztosan de..
Ekkor hátulról megszólal egy mély hang:
... Én voltam-És a nevem Hassel a Büntetõ osztag mesterlövésze vagyok.
Ekkor egy domb mögül feláll egy álcahálóval letakart lövész egyenruhás fazon arany Marlboróval a szájában.
T-Jaj, hát maga az ! Örülök hogy újra látom!
H-ja én is.(mondja csak úgy cigivel a szájában)
F- Elnézést, ha nekem itt már nincs semmi dolgom akkor elmennék.
H-Szanitéc vagy kisember?
F-igen
(eközben Hassel és Rühl arrébb mennek egy nagy fenyõfa alá)
H-No, nembaj majd csak kezdünk veled valamit.(mondja meközben a száraz avarba dobja a még égõ cigicsikket)
F-ezek után hova menjek?
H-Maradj velem majd én segítek, hogy boldogulj ebben a piszkos háborúban....