|
Post by Bernard Law Montgomery on Jul 17, 2009 11:23:23 GMT 2
Ryan Knoxwille:
Scutter gyorsan válaszolt:
- Értem közlegény! Maga nagyon is jól gondolja. Scutter alezredes vagyok. Az altábornagy most éppen teázik. Fél öt van közlegény! Mindössze anyi, hogy visszamehet, s ezt a borítékot adja oda a századparancsnoknak, majd ő tudja mit kell tennie. Elmehet közlegény, és most én is megteázom! Viszlát!
Majd egy boprítékot adott oda, téged pedig kikisértek. Amint kiértetek óriási üresség volt. Úgy tűnik hogy ezek az angolok meghibbantak, hiszen az egész főhadiszállás lényegében vdelem nélkül. De hát a hagyomáényok ezt diktátálták...
Lennox Loopen:
Nem volt mit tenni. Miutn bejelentkeztetek, már mehettetek is tovább. Az út elég hosszú volt, két és fél órás kocsikázás. Ez nem a legjobb időtöltés... Miután megérkeztetek és lepakoltátok a cuccot mondta a tiszt, hogy várjátok meg a holnap reggelt, mivel már este fél 9 van, és éjszakában nem érdemes visszamenni, pihenjetek. Így is tettétek...
|
|
|
Post by Ryan Knoxwille on Jul 17, 2009 11:50:03 GMT 2
Beszálltam a kocsimba, és elgondolkoztam azon, mielőtt beindítottam volna a motort, hogy mire jó ez hogy pontban(!) fél 5kor isznak egy csésze teát és 3 kortyért teljesen magára hagyják az őrséget mindent...Talán csak a fél 5-ös teák miatt kellett nekünk idejönni amíg ők isznak, mi vigyázzuk a határt, meg úgy mindent helyettük. Nyilvánvalóan ez badarság, de vicces gondolat...na de mindegy, minden estere furcsák...
Beindítottam a Jeep-emet, és elindultam visszafelé, útközben láttam 1-2 amerikait, de megállás nélkül taposta a gázt, és süvítettem az úton a fák között, a mi századparancsnokságunkig, ami ideiglenesen St-Omer határában volt. Miután odaértem, magához hívott Legott hadnagy...
- Közlegyé...látom megkapta a parancsot Jule őrmestertől./rápillant az órájára/ Csak egy kicsit elhúzódott nemde?...Knoxwille közlegény. - Igen uram!/mutattam fel a borítékot/ ezt Sink ezredesnek küldi Scutter alezredes Dunkerque-ből. - Nagyszerű fiam! vigye be neki...bent van a parancsnoki sátorban...
Ezzel a mondattal fejezte be mondandóját, tisztelegtem neki, és elindultam a sátor felé...benéztem, és csak egyedül volt bent, egy könyv társaságában...
- Sink ezredes! Ryan Knoxwille közlegényny vagyok az easy századból és én mentem el Dunkerque-be jelen... - Igen-igen tudom. És mit akar? - Scutter alezredes küldi magának ezt a borítékot... - Rendben tegye csak le oda az asztalra. - Igen...
Pár másodperc elteltével megszólal: - Leléphet!
Azzal kimentem a sátorból, és megkerestem a szakaszomat... Épp körben ücsörögtek a fűben, és beszélgettek...hát csatlakoztam hozzájuk...
|
|
|
Post by Bernard Law Montgomery on Jul 17, 2009 13:39:04 GMT 2
Ryan Knoxwille:
A nap további rése eseménytelenül telt el. Másnap reggel Átcsoportosították a századot a Német - Francia határ közelébe. Ezt követően további három eseménytelen nap következett. Viszont ezután a szakaszvezető közölte veletek, hogy az alegység őrjáratozni megy. Este a szakasz így el is indult...
|
|
|
Post by Ryan Knoxwille on Jul 17, 2009 13:57:55 GMT 2
Carlton szakaszvezető verte fel az este nyugtató csendjét.
- Kérek 4 önként jelentkezőt aki őrjáratra megy most azonnal!...rendben örülök a tolongásnak. Wayne, Knoxwille, Jenas és Donovan kapják összemagukat és jelentkezzenek nálam!
A szakaszvezető elhagyta a sátornak csúfolt tákolmányunkat, mi meg elkezdtünk készülődni. Közben reménykedtünk, hogy nem a pusztába küld ki minket, mert ott elég nagy a valószínűsége annak, hogyha baj történik akkor nem sok helyre lehet beugrani fedezékbe ezen elmélkedtünk, meg az angol teázáson. Miután elkészültünk jelentettük hogy készen áll az alegység az őrjáratra. Így hát odaléptem a szakaszvezetőnkhöz, és jelentettem.
- Uram készen vagyunk, várjuk a további utasítást...
|
|
|
Post by Lennox Loopen on Jul 17, 2009 15:12:15 GMT 2
Miután megérkeztünk, és lepakoltuk a cuccot, mondta a tiszt, hogy várjuk meg a holnap reggelt, mivel már este fél 9 van, és éjszakában nem érdemes visszamenni, pihenjünk. Így is tettünk.. Csak eszembejutott valami. Mi van akkor, ha mégis vissza kéne menni, mert a vörösfejű tiszt nagyon-nagyon mérges lesz, és még elintézné nekem hogy a tizedesi rangom ugorjon. Na azt nem! Már épp ugrasztottam volna ki Willt, a társamat az ágyból, amikor eszembejutott valami...
Az is lehet, hogy már meg van beszélve, és nyugodtan aludhatok. Ráadásul ha most indulnánk (22:20) akkor csak éjjel 1-re érnénk vissza, és maximum 3 órát aludhatnánk. Itt viszont, mint "vendégek" elalhatunk egészen reggel 6-ig. Istenem milyen jó volna.
Másnap kissé korán keltem az idegesség miatt. Azt vártam, mikor kerül guillotine alá a fejem. Alig vártam, hogy halljam: -Hol a fészkes fenében voltak megint, naplopó fiúk?! Maguk semmire sem jók! Húzzanak vissza Angliába! Ja és Loopen tizedes, lefokoztattam, így mától maga is csak egy közlegény!
Hajnalban visszaindultunk, és reggel 7 óra előtt néhány perccel begurultunk St-Omerbe. Ami feltűnt nekem ,hogy a 101-esek nagyrésze sehol sincs. Azthiszem meg kell kérdeznem hol vannak, amíg tizedes vagyok és megtehetem.
|
|
|
Post by Bernard Law Montgomery on Jul 20, 2009 10:53:32 GMT 2
//A reagok a Német-Francia határhoz mennek! Innentől ott folytatósik a kaland.//
|
|
David Campbell
1. szintû / 5 pont
Angol katona
Pil?ta. A Laktanya ?s a Kik?pz? b?zis?nak a vezet? helyettese ?s titk?ra. Szakaszvezet?.
|
Post by David Campbell on Jul 26, 2009 12:37:55 GMT 2
- Üdvözlöm itt Mr. - szólt Davidhez az Altábornagy. - Mr. Campbel. Nincs nagy légiereje az itt állomásozó haderőnek, úgyhogy mindenkire szükség van. Tudja Campbel szükségállapot van. A franciák nem engedik, hogy nagyobb területeiket vonhassuk ellenőrzés alá, pedig jól jönne nekik. Tudja a franciáknak sajnos a Nagy Háború óta nem sokat fejlődott a hadseregük, úgyhogy eléggé ósdiak. Mi viszont modernek vagyunk. Mr. Campbel! A szakasza egyelőre csak ellenőrző feladatot lát el a saját területeinken. Így megismerik a terepet. Van a várostól 10 km-re egy ideiglenes repülőtér. Ott lesz a szállásuk is. Remélem elég meleg ruhát hoztak magukkal. Ez nem Palesztina. Ámbár gondolom maguk nem harcoltak az arabok ellen palesztinában. - Értem uram. - válaszolta David. - Azért még előfordulhat, hogy egyszer németekkel is találkozunk uram? Tudja, én nem láttam német katonákat, már jó pár éve. A szakaszom már egy kicsit unatkozik is. És ha nem viszem őket a bevetési helyre, akkor a nyakamnak ugranak. De majd azt fogom mondani nekik, hogy először felderítjük a terepet és majd jó pár óra múlva fogunk támadni az ellenségre. Legalább be fogják venni ezt. - ezután David egy kicsit nevetgélt az Altábornagy előtt.
|
|
|
Post by Bernard Law Montgomery on Jul 27, 2009 11:08:19 GMT 2
Lipton:
Hát mit mondjak... Mielőtt elkezdesz játszani olvasd el a szabályzatot! Ha ezt megtetted észre kell, hogy vedd, hogy kell egy elfogadott előtörténet ahhoz, hogy a játékot elkezdhessd, így addig a reagjaid ide, vagy más egyéb kalandokba hiábavalóak!
David:
- Mr. Campbell, hogy a katonái mit és hogyan csinálnak, az nem az én felelősségem, önnek kell elintéznie azt, hogy a katonái lenyugodjanak. És majd fognak látni németeket, szerintem...
|
|
Cw. Lipton
1. szintû / 5 pont
Amerikai katona
Easy Sz?zad/Tizedes/Amerika/
|
Post by Cw. Lipton on Jul 31, 2009 17:06:49 GMT 2
Délelőtt 11:00......A busz már majd nem oda ért a fő hadiszálláshoz. A szokásos csapat jött, akikkel Tarbes-i bevetésen is szolgáltam. Liebgott, Popeye, Doki, Smith, James, és én. A századost áthelyezték egy kis időre, így most az én vezetésem alá tartozik ez az 5 katona. -Uraim itt vagyunk! Fogják a csomagjaikat, és leszállás(mondtam nekik) -Tizedes! Meddig fogunk itt lenni?(kérdezte James) -Nos hát James én ezt nem tudhatom. Amíg nem küldenek bevetésre. Leszálltunk a buszról, és beléptünk a főhadiszállás területére. Nem vacakoltunk sokat, Megkérdeztük egy tiszttől hogy melyik lesz a mi barakkunk és elfoglaltuk a helyünket. -Pakoljanak ki gyorsan uraim, és irány a kantin. Aztán tervezem hogy Mr Montgomery-vel beszélek, a határ menti dolgokról. Az ennivaló bőséges volt úgymond, és tűrhető is. Elég jól főztek. -Mindenki befejezte??(kérdeztem) Nos akkor indulás. Maguk menjenek a barakkjukba, és ott várjanak meg még vissza jövök. -Rendben tizedes! Elindultam hogy beszéljek Montgomery-vel. A recepción egy igen csinos hölgy volt. -Elnézést! Segíthetek? (kérdezte csengő hangon) -Igen örülnék neki, MR Montgomery-t keresem. Carwood Lipton vagyok a 101-esektől Easy század. -Rendben. Mennyen de ne sokáig legyen max 30 percet kap. -Köszönöm. Az irodába 2 őr kísért be. Mr Montgomery épp jegyzetelt valamit. -Khmm khmm Jónapot uram! Carwood Lipton vagyok 101 esektől Easy század. Szolgálatra jelentkezem! Úgy hallottam erősítés jól jönne a német határon. ÉS szeretném ha bővebben elmondaná mi a parancs.
|
|
David Campbell
1. szintû / 5 pont
Angol katona
Pil?ta. A Laktanya ?s a Kik?pz? b?zis?nak a vezet? helyettese ?s titk?ra. Szakaszvezet?.
|
Post by David Campbell on Aug 3, 2009 19:04:41 GMT 2
- Értettem uram! - szólalt meg David. Majd tisztelgett és elhagyta az épületet. - Fiúk! - szólt oda szakaszához. - Azt a parancsot kaptam, hogy először szokjunk hozzá a terephez és majd azután támadunk az ellenségre. Kérdés? Igen közlegény? - Uram! Az ellenség nagyon mesze harcol. A Német-Francia határnál vannak a barátaim is. Szerintem gyorsan menjünk oda. - Nos közlegény, az a parancs, hogy először gyakoroljunk a terepen és azután menjünk harcolni. - Na de... - Pofa be közlegény! - De... - Kuss! David ezután egy kicsit lenyugodott, majd megszólalt - Mindenki a gépére!
|
|
|
Post by Bernard Law Montgomery on Aug 29, 2009 10:14:08 GMT 2
David:
Miután elindultatok, a közeli erdők felé vettétek az irányt. A táj, lélegzetelállító volt. A fákat néhol már egy kis hó takarta el, az erdők pedig telis tele voltak zöld mezőkkel. Az embereid nem is nagyon arra figyeltek, hogy most éppen repülnek, hanem arra, hogy milyen a táj. ekkor hirtelen géppuskatűzre lehettetek figyelmesek. Ahogy lenéztél, azt láttad, hogy alattatok egy kisebb csata folyik. Itt az ideje egy fontos döntést hozni, kisegítitek-e az alattatok lévő csapataitokat, vagy mielőtt észrevenne titeket bárki gyorsan elmentek?
|
|
|
Post by Bernard Law Montgomery on Aug 30, 2009 20:29:50 GMT 2
Lipton:
Monty szemöldökét felhúzva nézett rád: - Gratulálok tizedes. Miért jött ide? - úgy tűnt a hangod teljesen elhalhatott az előbb az altábornagy jelenléte előtt, hogy az egyébként jó hallású brit nem hallotta amit mondtál, legalábbis nem mindent. Majd a kérdésére ő maga felelt. - Gondolom valami fontosat szeretne hallani? mondhatom, hogy nincs semmi különös. Montya tovább folytatta a munkáját, s teljesen megfeledkezett rólad. Egy hatalmas terepeasztalon pakolgatott emberi figurákat. Rá kellett hogy döbbenj, a te és embereid élete is csak ennyi. Egy bábu amit ide, oda lehet pakolgatni, s ti aszerint élitek le a mindennapjaitokat. Úgy tűnt elfelejtett téged, úgyhogy ideje lenne a tárgyra térni tizedes, és elismételni a kérdést!
|
|
David Campbell
1. szintû / 5 pont
Angol katona
|
Post by David Campbell on Aug 31, 2009 14:49:54 GMT 2
Senki nem törődött semmivel, csak a tájat csodálták. Majd hirtelen géppuskakattogás hallatszott. - A francba! Srácok, gyertek utánam és fedezzetek! Én gyorsan ledobok néhány bombát az ellenséges tüzérekre. A földön harcoló társaink élete most már a mi kezünkben van. Ha megvagyunk ezzel a kis küldetéssel, megyünk is a határhoz, harcoló testvéreink segítésére! Miután abbahagyta a beszédet, azonnal ledobott egy bombát és várta, hogy hol fog felrobbanni.
|
|
Cw. Lipton
1. szintû / 5 pont
Amerikai katona
|
Post by Cw. Lipton on Aug 31, 2009 15:38:34 GMT 2
* Nem is méltatott minket nagy figyelemre azúr. De ezt megértem. Hiszen biztos sok dolga akadt. Rá néztem a csapatomra, és csak szét tettem a kezem.* -Uram kérdezze meg újra! *suttogta oda Liebgott* -Hát gondoltam hogy valami ilyesmi cselekvésre lesz szükség.*válaszoltam* *Oda fordultam ismét Montgomeryhez, és ujra próbálkoztam* - Hát uram ha nem is valami fontosat, de csak annyit hogy mi is lenne a mi feladatunk ha ki megyünk a frontra, esetleg kihez csatlakozunk. Ilyesmire gondoltam Uram. * Vártam a választ ismét.*
|
|
|
Post by Bernard Law Montgomery on Aug 31, 2009 17:29:13 GMT 2
Lipton:
Monty csoldálkozóan nézett rád. - Maga még... Nincs semmi fontos tizedes. Menjen Scutter alezredeshez, ő majd elmondja, hogy mit kell tennie. Leléphet tizedes. Majd többet nem tekintett rád.
David:
A bomba amelyet ledobtál nem talált célba, viszont innentől kezdve egy géppuska tüze már a gépeket is veszélyeztette. Tudtad, hogy az amit most csináltok nincs benne a parancsban, és, hogy ezzel a döntéseddel majd el kell számolnod, s azt is, hogy mivel nem a parancs szerint teljesítetek ez bizonyos dolgokat vonhatnak magumk után.
|
|
Cw. Lipton
1. szintû / 5 pont
Amerikai katona
|
Post by Cw. Lipton on Aug 31, 2009 18:26:54 GMT 2
*Én és a csapatom ,elindultunk megkeresni tehát azt a bizonyos Scutter alezredest. * -Fiúk siessünk minél előbb kint kéne lennünk a Német határnál. Úgy gondolom jól jön ott az erősítés. *Bejártunk mindent de nagy nehezen megtaláltuk a személyt és ő azt a parancsot adta hogy, menyünk ki a határhoz a legközelebbi járművel ami indul. És ott kérdezzünk meg valakit hogy hova csatlakozzunk.* - Nos uraim fogják a csomagjaikat, és indulunk! *adtam ki a parancsot* *a legelső járművel ami indult, azzal ki mentünk a határhoz. *
|
|
David Campbell
1. szintû / 5 pont
Angol katona
|
Post by David Campbell on Sept 11, 2009 14:59:57 GMT 2
- Rendben fiúk! Most mindenki velem együtt kezdje el lőni azt a helyet, ahonnan az ellenség eregeti magából a lőszert! Persze aki nem akar segíteni, az kezdjen el cikázgatni, míg ki nem fogy az ellenség lőszere. De inkább gyertek utánam! - Rendben uram! - Értettem uram! - Támadás srácok! Mindenki utánam!
|
|
|
Post by Bernard Law Montgomery on Sept 12, 2009 10:36:21 GMT 2
David:
Néhány sorozatot tudtatok csak leadni a németekre, miután kilőtték egy gépedet. Ezután kénytelen kellettlen fenntebb kellett szállni a gépeitekkel, ahonnan már nem volt esélye a németek arra, hogy a gépeitekre veszélyesek lehessenek. Valami új ötelttel kellene előállni hadnagy, mert ez nem fog jóra vezetni!
|
|