|
Post by Winston Churchill on Oct 21, 2007 10:58:26 GMT 2
Minden konstruktív ötletet, gondolatot, észrevételt le lehet ide írni, ami késõbb az oldal hasznára lesz.
Elõre is köszönöm...
|
|
|
Post by blitzkriegmc on Apr 23, 2008 22:44:13 GMT 2
Ha jól emlékszem, ha több játékos karakter is van egy történetbe, akkor gyorsaság szerinti sorrendben megy le egy kör...arra gondoltam esetleg lehetne, rang szerint megoldani a sorrendet...de lehet már felvetette vki ezt az 5letet
|
|
|
Post by Winston Churchill on Apr 24, 2008 18:29:57 GMT 2
Érdekes ötlet, de azért nem válna az oldal hasznára, hiszen ha valaki nem ér rá, de õ következik, addig a többieksem udnak tovább lépni. Perszelehet idõt szabni, de akkor már megmaradhatunk a hagyományosnál...
|
|
|
Post by blitzkriegmc on Apr 24, 2008 19:59:51 GMT 2
Igaz igaz...hát esetleg megoldható lenne, hogy mondjuk a legutolsó, Mesél által írt rész után 1hétig lépni kellene a rangidõsnek, kiadni a többieknek a parancsot meg ilyesmi..ha ez nem történik meg akkor a mesélõ tovább mondja a történetet és a következõ legmagasabb rangú játékos veszi át a szakasz irányítását....:S bár Ti jobban átlátjátok a szitut
|
|
Thomas Meyer
2. szintû / 8 pont
N?met tiszt
Thomas Meyer SS Untersturmf?hrer, SS.VT-Standarte Deutschland, Aufklarung-Abteilung
|
Post by Thomas Meyer on Jun 30, 2008 20:38:48 GMT 2
Üdv!
Nekem a pontszabály volt egy kicsit érdekes, ezen belül is a nyelvek. Nem értem, hogy miért olyan nagy probléma kordában tartani a játékosok nyelvtudását. Szerintem felesleges pontosítani, egyszerűen ha túl sok, akkor a bíráló modi szól, hogy nem kellene.
Aztán mivel világháborúról van szó, így a játék nagy részében a háború kerül előtérbe. A katonák az esetleges jó teljesítményeikért előléptetéseket kapnak. Az esetleges előléptetések pedig egyre több és több beosztottal járnak. Ez pedig nem egyenes arányos növekedés, hanem szinte exponenciális. Szóval egy hadnagy mondjuk jó 50-100 fős szakaszt vezet, egy százados már akár 300-at is. Egy őrnagy, alezredes pedig már akár ezreket is, és még nem jutottam el a tábornoki rangokig. Ennek ellenére van egy NJK-ár táblázata az oldalnak. De ha mondjuk én tegyük fel a Grossdeutschland hadosztályban vagyok százados, akkor mondjuk felettese vagyok kb 2-300 katonának. Viszont nagy valószínüség szerint a háború végéig nem lenne pontom, hogy ezekért a katonákért kifizessem a pontokat. Pedig ha parancsnok vagyok, és reálisan nézzük, akkor szinte NJK-ként kell hogy vezessem az egységemet. Akkor egy ilyen helyzetben mi a teendő?
|
|
|
Post by Winston Churchill on Jun 30, 2008 22:51:19 GMT 2
Amit mondasz, abban van némi igazság... Gondolkoztunk már mi is rajta, hogy esetleg eltöröljük a pontokat, hogy változtatunk, vagy készítünk erre egy kiegészítést, de elvetettük. A magyarázat itt van:
Mint, ahogy egy tankért vagy harci repülõért sem kell fizetni, ha annak személyzetét alkotod, úgy azalád beosztott emberekért sem. Kifejteném ezt a párhuzamot bõvebben.
Pontot azért fizetsz, ami a tulajdonod, vagy közvetlenül te irányítod (lásd NJK). Egy tank nem a tied, hanem a seregé, értelemszerûen nem fizetsz érte semmit. Ellenben egy civil jármû, ami a Te tulajdonod, már pontba kerül, ahogy az fel is van tüntetve.
Az NJK-ra vonatkozó szabály különösen egy KM által levezényelt kalandban mutatkozik meg. Ez a következõt jelenti:
Ha neked van egy 6 fõbõl álló csapatod, az értelemszerûen 6 harcoló NJK. Egy kalandban, ezeket is Te irányítod, olyan, mintha egyszerre 7 karaktert irányítanál aharcmezõn, úgy, hogy a KM nekik is csak mesélhet, nem irányíthatja õket.
Ellenben ha mondjuk 100 embernek parancsolsz, de egyik se az NJK-d, akkor azoknak kiadod a parancsot a játékban, de amúgy azoknak a nem létezõ karaktereknek "saját akaratuk van", amit ez esetben a KM testesít meg. Vagyis Te azt parancsolod, hogy 5 ember szaladjon végig az utcán és mérje fela terepet, akkor nem írhatod le, hogy közben mit csinálnak, csak a parancsot adhatod ki, a cselekvésük leírása a KM dolga.
Remélem sikerült kevésbé bonyolultan elmagyarázni a lényeget és sikerül megérteni, ha valami nem tiszta, szólj nyugodtan.
|
|
Thomas Meyer
2. szintû / 8 pont
N?met tiszt
Thomas Meyer SS Untersturmf?hrer, SS.VT-Standarte Deutschland, Aufklarung-Abteilung
|
Post by Thomas Meyer on Jul 1, 2008 18:17:53 GMT 2
így már teljesen világos. Köszönöm a választ. Amúgy az belefér egy tanult német tisztnek, hogy bizonyos szinten tudjon franciául? Ezt pont nélkül. Hiszen az iskolában egy bizonyos minőségi oktatás keretében Németországban biztos tanítanak idegen nyelvet, és ez valószínüleg a francia.
|
|
|
Post by Winston Churchill on Jul 1, 2008 20:03:11 GMT 2
Erre az esetre lett kitalálva az "ajándék". Ha a karakter kasztja és elõtörténete igazolja, hogy a karakternek van oka arra, hogy egy vagy több nyelvet bizonyos szinten beszéljen, akkor a nyelv tudása "kedvezményes", úgymond ajándék. Ilyen speciális esetekben 1, 2 illetve 3 pont az adott szint. De mint mondtam, ez moderátori engedélyhez kötve...
|
|
|
Post by Schiller von Fokker on Jul 15, 2008 20:07:53 GMT 2
Én egy topicot szeretnék indítani, ahol a fajelmélettel kapcsolatos írásokra lehet vitatkozni. Szerintem ez mindenkit érdekel, és különböző idézetekken, adatokon, véleményeken, és ellenvéleményeken jól el lehet vitatkozni.
|
|
|
Post by Michael Wittmann on Jul 16, 2008 9:31:47 GMT 2
Az ilyesmire vonatkozó írásoknak már készült egy topik: érdekességek, statisztikák. Itt olvashattok mindenféle érdekességet a II.vh-val kapcsolatosan. Amennyiben mégis szeretnél efféle külön topikot, javaslom, keresd fel pm-ben Churchillt. Ha engedélyezi, akkor megnyitható a topik.
MW
|
|
David Campbell
1. szintû / 5 pont
Angol katona
Pil?ta. A Laktanya ?s a Kik?pz? b?zis?nak a vezet? helyettese ?s titk?ra. Szakaszvezet?.
|
Post by David Campbell on Aug 3, 2008 20:47:45 GMT 2
Én arra gondoltam hogy még kéne egykét országot betenni a játékba, meg egykét titkos szervezetet. De azért akik még a háborús filmeket is kedvelik azok indíthatnának egy karaktert a kedvenc film beli katonájukkal és új elõtörténetet írnának azoknak.
De nekem van egy olyan könyvem amit egy francia katona írt az elsõ világháborúról. A könyvnek az a címe hogy IDEGENLÉGIÓ, író: Viktor Fink. Majd kb. mindenkinek le kell írnia az elsõ világháborút is saját karaktere szemével nézve. Bár csak azok írják le akik az 1880-as években születtek.
Nekem ez az ötletem a honlaphoz. Majd megpályázom Viktor Finket. David.
|
|