Jens Zuchman
2. szintû / 8 pont
N?met katona
N?met harckocsi l?v?sz egy Pz 2.-en
|
Könyvek
Jun 21, 2008 20:12:26 GMT 2
Post by Jens Zuchman on Jun 21, 2008 20:12:26 GMT 2
Az a könyv marha jó. Én már kétszer elolvastam.
|
|
Thomas Meyer
2. szintû / 8 pont
N?met tiszt
Thomas Meyer SS Untersturmf?hrer, SS.VT-Standarte Deutschland, Aufklarung-Abteilung
|
Könyvek
Jun 29, 2008 21:04:10 GMT 2
Post by Thomas Meyer on Jun 29, 2008 21:04:10 GMT 2
Én is Földi Pálon meg Kurt Riedel-en nőttem fel, de azért ha tényeket közlő történelmi munkákat olvas az ember, azért meg kell gondolnia, mit hisz el belőle. A regények más kategóriába tartoznak. A Joachim Peiperes regények közül csak egyhez volt szerencsém és nem tudok róla rosszat mondani, viszont Hassel művei kicsit elbizonytalanítottak. Lehet, hogy izgalmas regények, de olyan hadtörténeti marhaságok vannak bennük, hogy az már a jóérzésemet ostromolja. Az egyik legnagyobb szívfájdalmam, hogy Rejtő Jenőt még nem tudtam olvasni, de biztos, hogy fogok.
Amit én tudok ajánlani világháborús témában, és amitől mindenki szíve elszorul és örökre a szívébe zárja az a "Nyugaton a helyzet változatlan" Eric Maria Remarque-tól. Az író többi könyve is jó amúgy. Azt meg kell jegyezni, hogy filmben is igazi lélektörő dráma is csak a német hadseregről készült. Lásd a "Nyugaton a helyzet változatlan"-t és a "Sztálingrádot". A nyugati szappanoperák nem tudják visszaadni azt a reménytelenséget, drámát, katatóniát.
Ha már volt szó fantasyról is Tolkiennel kapcsolatban, akkor megint ajánlanék valamit, mégpedig magyart. Én is csak véletlen akadtam rá, egy szerepjátékversenyen nyertem a könyvet, de amint elolvastam, egyből nekiálltam megvenni az írónő többi művét is. J. Goldenlane néven lehet megtalálni, de az igazi neve Goldman Júlia. A művei: Isteni balhé, Pokoli balhé, Csillagfény, Éjfél, Papírtigris, A jósnő hercege, A herceg jósnője, A szélhámos és a varázsló, Farkastestvér. Szóval ha valaki könnyed, szórakoztató, magát olvastató, ötletes, jó koncepciókat felvonultató regényt akar, akkor hajrá.
|
|
David Campbell
1. szintû / 5 pont
Angol katona
Pil?ta. A Laktanya ?s a Kik?pz? b?zis?nak a vezet? helyettese ?s titk?ra. Szakaszvezet?.
|
Könyvek
Oct 24, 2008 17:09:19 GMT 2
Post by David Campbell on Oct 24, 2008 17:09:19 GMT 2
Ezek mind jó könyvek. De nekem van pár háborús könyvem. VH-s könyveim: Idegenlégió, U-700 Egyéb könyveim: Nyolcadik utas a halál, A bolygó neve halál, Harry Potter 4, 6, 7-rész
|
|
|
Könyvek
Feb 22, 2009 20:39:36 GMT 2
Post by "santa" Klaus Oppenheimer on Feb 22, 2009 20:39:36 GMT 2
Sok könyvet tudnék mondani, mert amikor nem a gép előtt ülök, akkor olvasok. Tolkien Gyűrűk Urája nem rossz, de inkább A Szilmarilokat ajánlanám tőle. Sokkal, jobb bár meghalt mielőtt befejezhette volna ezért a jegyzetei alapján fia C. Tolkien egészítette ki.
VH-s történelmi könyv: David Irving és egy ajánlót mondanék: Megjelent egy új könyv. Szerzője Thomas Dalton, címe pedig: Vitassuk meg a holokausztot. Nem tudom, a könyv íróját keresztre feszítik, megégetik, vagy csak börtönbe zárják, de hogy nem lesz könnyű az élete, az biztos. Iiletve David Lane könyvei se rosszak.
Scifi könyvek: Battletech mindenek felett A VTM-es klánregények se rosszak, csak ismerni kell a világát.
|
|